"Asiakkaat ovat ottaneet meidät ihanasti vastaan"

Pitkät perinteet Haukiputaalla omaava grilli-kahvila Step In on saanut uuden yrittäjän Tiia Ukkolan otettua ohjat käsiinsä elokuun alussa. TJ Herkku Oy on myös Haukiputaan Yrittäjäyhdistyksen uusi jäsenyritys.

Yrittäjäksi ryhtyminen Step In’issä puhaltavat uudet tuulet tutulla paikalla.

– Jäsenyydeltä odotamme yhteistyötä muiden Haukiputaan yrittäjien kanssa ja tukea molempiin suuntiin. Tärkeää on yhteen hiileen puhaltaminen yrittäjän kesken. Myös asiakkaat ovat ottaneet meidät todella ihanasti ja kannustaen vastaan, iloitsee Tiia Ukkola.

Yrittäjäksi ryhtyminen mietitytti pitkään tottakai ja vaati asioiden selvittämistä, mutta siihen sai apua eri tahoilta. Päätöstä helpotti myös se, että paikka oli tuttu työpaikkana usean vuoden ajalta sen ohella, että takana on kaupallista koulutusta ja työkokemusta kaupanalalta. “Oma paikka” on ollut haaveena pienestä pitäen.

Step In grilli-kahvion liiketoiminta siirtyi Tiia ja Janne Ukkolalle aiemmalta omistajalta Matti Miettuselta. Tiian puoliso Janne työskentelee tahollaan LVIalalla, mutta on yrityksessä apuna tarvittaessa.

– Yrittäjyys on vastannut odotuksiamme, eikä mitään isompaa yllätystä ole vielä eteen tullut. On ollut mielenkiintoista ja mukavaa toimia yrittäjänä keskellä kylää tarjoten hyvää asiakaspalvelua sekä ruokia asiakkaillemme, summaa Tiia Ukkola.

Alussa paikassa työskenteli kaksi kokoaikaista ja osa-aikaisia työntekijöitä. Työntekijöitä on voitu lisätä kahdella.

Asiakkaiden toiveiden mukaisesti paikan aukioloaikaa jatkettiin siten, että arkisin grilli-kahvio on avoinna kello 10.30–20 ja lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–20.

Sisällä olevien asiakaspaikkojen ja myynnin ohella grilliltä on myös luukkumyyntiä ulos.

Perinteinen grilliruoka on pitänyt pintansa vuosikymmenten saatossa. Ruokalista on säilynyt pitkälti samana tuttuine ja suosittuine grilliruokineen. Tarjolla on hampurilaisannosten, kärkkäreiden ja ranskalaisten ohella myös kebabia ja annoksia, jotka on kehitelty asiakkaiden toivomuksesta. Uutuutena ovat lasten annokset kana- ja nakkikorit sekä mozzarellatikut sekä lounastarjoukset.

Step In on toiminut nykyisellä paikallaan 30 vuotta liiketalon valmistuttua Revontien ja Rannantien kulmaukseen. Ensimmäinen grilli Haukiputaalla oli Klasilan perheen perustama Honka-Grilli, joka toimi vuosina 1975–1991 keskustassa Revontien varrella. Grillin liiketila on edelleen Klasiloiden omistama. Oman toiminnan päätyttyä Pertti ja Pauli Klasila ovat vuokranneet liikepaikkaa.

Step In’ssä tehtiin pientä remonttia ennen elokuun avausta. Myös ikkunateippaukset uusittiin. Mainosteippaukset ikkunoihin suunnitteli ja teki paikallinen Arto Pohjola Haukiputaan Taitosta.

– Paikan nimi säilytettiin entisenä, koska Step In tunnetaan hyvin Haukiputaalla ja laajemminkin, kertoo Tiia Ukkola.


Jaa sivu eteenpäin

Lisää yritystarinoita