Kaverusten yhteistyö kasvoi yritykseksi

Iin Taksikyydin Niko Ukkola ja samoin iiläisen Studio Salaman Juho Tauriainen ovat avantouintia ja saunomista rakastavia kaveruksia, joiden ystävyydestä sekä harrastuksesta on poikinut nyttemmin myös yhteinen yritys nimeltään Savanto’s Enterprise Oy.

Juho Tauriainen (vasemmalla) ja Niko Ukkola uskovat erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisen vilkastuvan ja ihmisten uskalluksen kokoontuakin lisääntyvän koronarajoitusten lievenemisen myötä sekä kesää kohden. Kuva: Ismo Piri.

Kovasti kansainväliseltä kuulostavasta nimestään huolimatta yritys toimii pääosin Oulun seudulla. Yhteistyön ensimmäisiin hedelmiin lukeutui Iin uimarannan avantouintipaikalle talvella järjestetty saunavaunu, jota yrittäjäkaksikko vuokrasi uimareille korvausta vastaan.

Sittemmin yrityksen toiminnan perustaksi on kehittynyt tapahtumatuotanto, eli Savanto’s Enterprise järjestää asiakkailleen erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia sekä asiakashankintaa.

– Avainsana on verkostoituminen, eli saatamme yrittäjiä yhteen toistensa kanssa, tai toisaalta yrittäjiä yhteen heille potentiaalisten asiakkaiden kanssa, Tauriainen ja Ukkola toimintaansa avaavat.

TILAISUUDET järjestetään kulloisellekin asiakkaalle sopivana ajankohtana – aamulla, päiväsaikaan tai iltaisin.

– Pyrimme siis luomaan punaisia lankoja yritysten ja ihmisten välille tehostamaan sekä yritysten yhteistyötä että yritysten ja yksityisten välisiä hankintoja.

Kaksikko vierastaa sanontaa “ei siellä oo mun asiakkaita”, sillä he näkevät ihmisten väliset suhteet ja kanssakäymisen laajemmin.

– Esimerkiksi jonkin tilaisuuden osanottajien alat eivät välttämättä kohtaa, mutta kun osallistuja kertoo kohtaamisistaan vaikkapa puolisolleen, saattaakin tämä löytää sopivan palveluntuottajan tai asiakassuhteen kuulemansa perusteella, yrittäjät mieltävät.

NUORINA YRITTÄJINÄ Tauriainen ja Ukkola käyttävät yrityksensä markkinoinnissa ja yhteydenpidossa sujuvasti myös sosiaalista mediaa sekä panostavat asiakaspalveluun ja tarjoamaansa tuotteeseen. Tapahtumat tai tilaisuudet he järjestävät pääsääntöisesti yhteistyössä ravintoloiden tai ateriapalvelujen tarjoajien kanssa, jolloin osallistujat myös maksavat syömisensä suoraan kyseiselle palveluntuottajalle.

– Siten toiminta säilyy läpinäkyvänä, ja oma asiakkaamme maksaa meille pelkästään tarjoamistamme palveluista.

YRITTÄJÄDUON molemmilla jäsenillä on taustaa sekä yrittäjyyden että yrittäjäyhdistyksen jäsenyyden osalta jo Iistä. Yhteisen yrityksensä he halusivat kuitenkin liittää jäseneksi Haukiputaan Yrittäjiin.

– Siinäkin oleellista on verkostoituminen ja uusien yhteyksien luominen sekä sopivien yhteistyökumppanien kohtaaminen.

Juho Tauriaisella on kokemusta myös yrittäjien järjestötoiminnasta, ja kuluvan vuoden alusta hän on toiminut myös Nuorten yrittäjien puheenjohtajana Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjissä. Nuorten yrittäjien johtoryhmään hän on kuulunut jo reilut viisi vuotta, ja hän kokeekin järjestössä toimimisen mielekkääksi sekä päässeensä sitä kautta seuraamaan läheltä myös PPY:n toimintaa kokonaisuudessaan.


Jaa sivu eteenpäin

Lisää yritystarinoita