Huolellisuudella nopeaan kasvuun

Pohjois-Suomen Peltikate Oy tarjoaa monipuoliset julkisivujen pellitykset kahden vuosikymmenen kokemuksella. Vuonna 2020 perustetun yrityksen toimitusjohtaja Marko Sassi kertoo yrityksen toiminnan lähteneen käyntiin loistavasti.

Marko Sassille on erittäin tärkeää pystyä työllistämään muita ja tälläkin hetkellä uusille tekijöille on tarvetta. Kuva: Anu Kauppila.

Pitkään alalla työskennelleenä, verkostot ja yhteydet muihin yrityksiin olivat Marko Saarella kunnossa alusta alkaen.

– Tein näitä samoja hommia 15 vuotta toiselle, kunnes päätin perustaa oman yrityksen ja alkaa tekemään töitä itselle. Kyllähän se on mukava nähdä, kun oman työn hedelmät eivät enää karkaakaan muualle, Sassi sanoo.

Suurin osa yrityksen asiakkaista on isompia rakennusalan yrityksiä, mutta yksityisiäkin asiakkaita on, ja heitä yrityksen kesällä avautuva verkkokauppa tulee palvelemaan entistä paremmin. Verkkokaupasta asiakas voi itse tilata ikkuna-, ovi- ja reunapellit omilla mitoillaan.

– Asiakas syöttää itse mitat verkkokauppaan ja hinta päivittyy sitä mukaan, eli hinta on asiakkaan tiedossa heti. Yksityisten asiakkaiden kyselyt ovat lisääntyneet sitä mukaan, kun yrityskin on tullut tunnetuksi ja haluamme palvella myös heitä.

Pääasiassa yritys toimii Pohjois-Suomen alueella, mutta töitä on tehty ja tullaan tekemään Ivalosta Hämeenlinnaan. Vaikka yritys on ollut toiminnassa vasta muutaman vuoden, yrittäjä on erittäin tyytyväinen sen kehitykseen ja kasvu-uraan.

– Aloitin yksin, mutta nyt on jo kymmenen ukkoa töissä ja lisää työntekijöitä tarvittaisiin. Reipas ja itsenäiseen työhön kykenevä pärjää työssä oikein hyvin. Minulle on erittäin tärkeää pystyä työllistämään muita. Tätä voisi nyt jo kutsua perheyritykseksi, sillä veljeni ja vaimoni työskentelevät myös yrityksessä.

 

YRITTÄJYYS on ollut Sassin omien sanojen mukaan aivan mukavaa ja työtä on kiva tehdä myös johtopuolella. Oman yrityksensä vahvuudekseen hän mainitsee heti sen, että luvatut työt tehdään huolellisesti ja sovitussa aikataulussa. Pitkään alalla toimineena hän tietää, että huonosti tai myöhässä työt tehneelle ei enää jatkossa soitella.

– Olemme luotettu toimija ja siitä haluan pitää kiinni jatkossakin. Olemassa olevat verkostot auttoivat alussa, mutta nyt meidät tunnetaan myös työn jäljestä. Luottamusta täytyy löytyä kaikkien kanssa puolin ja toisin.

Kymmenen vuoden päästä Sassi näkee yrityksensä olevan yksi Oulun suurimmista peltialan toimijoista. Yrityksen tilat alkavat käymään jo pieniksi ja uuden oman hallin rakentaminen nykyisen läheisyyteen on jo mielessä. Haukiputaalta yrittäjä ei aio lähteä ja hänestä nykyinen sijainti palvelee yrityksen tarpeita erittäin hyvin. Alassa parasta Sassin mukaan on se, että pelti on yleensä rakennuksien viimeinen pinta, jolloin oman työn jälki näkyy selkeästi.

Vapaa-ajasta yrittäjä pyrkii pitämään kiinni mahdollisimman tarkasti.

– Pyrimme siihen, että työt lopetetaan puoli neljä. Sitten ollaan vapaalla. Alussa lomaa ei kerennyt kyllä pitämään yhtään niin olen nyt yrittänyt petrata sillä saralla. Vapaa-ajalla metsästän ja laitoin kesäksi veneen niin jos nyt pääsisi sitten vesille.


Jaa sivu eteenpäin

Lisää yritystarinoita