Lähellä ihmisiä arjessa ja juhlassa

Kauneushoitola Kidea täytti maaliskuussa neljä vuotta. Yrittäjät Emma Nyman ja Meri Norman ovat olleet iloisia, että paikalliset ovat ottaneet heidät omakseen.

Meri Norman ja Emma Nyman haluavat tulevaisuudessa kehittyä työnantajina ja tarkoitus on laajentaa tuotevalikoimaa ja myymälää. Kuva: Anu Kauppila

Kuanueshoitola Kidean yrittäjät Emma Nyman ja Meri Norma tutustuivat toisiinsa työskennellessään aiemmin Oulussa samassa liikkeessä sopimusyrittäjinä ja liikkeen silloisen yrittäjän myydessä yrityksen, naiset päättivät perustaa yhteisen oman liikkeen Haukiputaalle.

– Halusimme takaisin kotikylälle. Arvostamme paikallisia palveluita, joten liikkeen perustaminen Haukiputaalle oli helppo ja oikea valinta, yrittäjät kertovat.

PALVELUITA Kideasta löytyy jokaiseen tarpeeseen erilaisten kasvo- ja jalkahoitojen muodossa, rentoutushoitoja hemmotteluun, ripsi-, kulma- ja kynsityöt, meikkipalvelut, sokeroinnit sekä erikoiskasvohoidot. Yrittäjille onkin erityisen tärkeää tarjota paikallisella tasolla monipuoliset palvelut.

– Sokerointi on yleistynyt paljon ja erityisesti nuorten kasvohoidot. Me mielellämme myös opastamme ihonhoitoasioissa ja meiltä saa ostettua hyvät kotihoitotuotteet, yrittäjät kertovat.

Erilaisten hoitojen lisäksi liike panostaa kotimaisiin ihonhoitotuotteisiin ja meikkeihin, joita heillä on myös liikkeessä myynnissä. Tulevaisuudessa tarkoituksena onkin panostaa liikkeen myymäläpuoleen ja mahdollistaa paikallisille helposti lähestyttävä paikka, josta saa arkihygieniasta juhlameikkeihin tarvittavat tuotteet. Myös työn tarjoaminen alalla toimiville kollegoille on yrittäjille tärkeää ja Nyman kertoo, että he haluavat jatkossakin kehittyä työnantajina.

– Kotimaisuus ja erityisesti luonnonkosmetiikka ovat meille lähellä sydäntä ja suomalainen iho kaipaa luonnonmukaisia suomalaisia tuotteita, Nyman sanoo.

Monipuolisia kauneudenhoitoalan palveluita tarjoavan yrityksen kiireisin aika alkaa olemaan käsillä, kun talvi on taittunut kevääseen ja kesä tekee jo tuloaan. Yrittäjät ovat huomanneet ihmisten lisääntyneen tarpeen hyvinvoinnin, rentoutumisen ja hemmottelun saralla. Norman sanoo monien asiakkaiden kiittelevän sitä, että heidän hoteisiinsa voi vain tulla ja olla.

– Ihmiset kaipaavat selvästi rentoutumista ja omaa aikaa. Me osaamme kuunnella, keskustella ja ymmärrämme myös asiakkaan toiveen hiljaisuuteen hoidon aikana, Nyman lisää.

PIENEN PAIKKAKUNNAN etuina yrittäjät näkevät toimivan yhteistyön alueen muiden yrittäjien kanssa. Yhdessä yrittäminen on toiminut kaksikolla hyvin.

– On todellakin voimavara, että meillä on toisemme. Me katsomme samaan suuntaan ja osaamme hyödyntää molempien vahvuuksia. Yrittäjän vapaus tuo myös vastuuta ja on kiva jakaa tämä toisen kanssa, yrittäjäkaksikko tiivistää.


Jaa sivu eteenpäin

Lisää yritystarinoita