Autojen optimointipalvelut Haukiputaalta

Haukiputaalla sijaitseva JS Engineering Oy on yrittäjä Janne Simolalle työ, jossa yhdistyy oma ammattitaito ja rakas pitkäaikainen autoharrastus.

Janne Simolalla ja Taina Toikalla on vuoden kiireisimmät ajat käsillä, kun monet haluavat kesää kohti parantaa autojensa ominaisuuksia ohjelmoinnin avulla. Kuva: Anu Kauppila.

Janne Simola perusti yrityksen vuonna 2016 ja hän toimii sivutoimisena yrittäjänä automaatioalan kokopäivätyön rinnalla.

– Autot ovat kulkeneet elämässä mukana pienestä pojasta asti. Harrastuksesta tuli työ, kun päätin alkaa asentamaan moottoriajoneuvojen ohjelmistoja virallisesti yrittäjänä, Simola kertoo.

Yritys tarjoaa autojen ohjelmisto- ja vikadiagnostiikkapalveluita kaikkiin automerkkeihin sekä kuluttajille että yrityksille. Simola kertoo, että asennuksilla voidaan parantaa auton suorituskykyä eli tehoa sekä alentaa polttoaineen kulutusta. Yrityksen palveluihin kuuluu myös teollisuuden automaatio-ohjelmisto- ja konsultointipalvelut.

– Polttoaineen kulutuksen huomaa erityisesti raskaassa kalustossa, kuten maastureissa ja asuntoautoissa. Ohjelmiston asentamisella voi hyvinkin saada kulutusta laskettua jopa kahdesta kolmeen litraan sadalla kilometrillä.

Erityisen hyvin Simola tuntee Mersut, joiden parissa hän on harrastanut jo vuosia. Tälläkin hetkellä hänellä on tallissaan Mersu, jonka on sanottu olevan yksi maailman hankalimmista autoista ohjelmoida niin tehokkaaksi, mitä sen todellinen potentiaali on. Kyseisen Mercedes E200d 2017 auton tehtaan ilmoittama teho on 150 hevosvoimaa ja 360 Newtonmetriä. Muut toimijat lupaavat tällä hetkellä ohjelmoinnilla lisää viitisenkymmentä hevosvoimaa ja vajaat 100 Newtonmetriä.

– Kyseistä autoa yritetään optimoida ohjelmistoilla ympäri maailmaa ja minusta tuntuu, että olen aika lähellä ongelmanratkaisua. Me olemme mitanneet autosta tällä hetkellä yli 500 Newtonmetriä.

 

Omana valttikorttinaan Simola pitää hänen yksilöllistä ohjelmointiaan ja saamiaan oppeja alan pioneerilta Kari ”Tuikku” Tuikkalalta, joka tunnetaan laadukkaista ohjelmistoistaan. Ketjuliikkeistä poiketen,Simola yksilöi ohjelmistot sopimaan juuri kyseiseen autoon sopivaksi ja täten hän pystyy tarjoamaan monipuolista ohjelmointipalvelua.

Yrittäjähenkisyyttä löytyy myös Simolan puolisolta, Taina Toikalta, joka on mukana yrityksen toiminnassa. Toikka sanoo puolisonsa parhaaksi puoleksi periksiantamattomuuden.

– Sellaista autoa ei ole vielä tullut vastaan, jota Janne ei olisi saanut kuntoon. Lavetilla on tuotu halvautuneita autoja pihaan, joita ei muut ole saaneet toimimaan ja niin ne vain Jannen käsissä lähtevät käyntiin, Toikka lisää.

– Meistä on kiva touhuta yhdessä autojen parissa ja Taina osaa jo asentaa ohjelmia itsenäisesti ja lukea vikakoodit autoista.

 

Tulevaisuudessa yrittäjällä on tavoitteena kehittyä niin, että hän pystyy tekemään ohjelmistot täysin itsenäisesti ostamatta palveluita ulkoa. Hän tarjoaa tällä hetkellä sekä edullisempia ohjelmistovaihtoehtoja Euroopasta sekä Suomessa tehtyjä ohjelmistoja. Autojen ollessa työn alla asiakkaalle tarjotaan sijaisautoa tai sähköpyörää asennuksen ajaksi.

– Voimme käydä asentamassa ohjelmistoja myös paikan päällä.

Vapaa-ajan, harrastusten ja työn sekoittuessa kotona keskenään, yrittäjä myöntää, että välillä on vaikea olla täysin vapaalla. Hänelle on tärkeää yrittäjänä olla saavutettavissa ja Toikka lisää hymyillen, ettei puoliso osaa sanoa ei.

– Voiko ihminen muuta toivoa, kuin mielekästä työtä, mihin on mukava aamulla lähteä.


Jaa sivu eteenpäin

Lisää yritystarinoita