Hoidetuissa jaloissa on hyvä olla

Jaloista jaloin -yrityksen ovet avautuvat Haukiputaalla vapun jälkeen, perjantaina 5. toukokuuta.

Karin Björnholm kertoo asiakaskunnan koostuvan alakouluikäisistä veteraaneihin. Kuva: Anu Kauppila.

Ilmassa on hivenen haikeutta, kun Iissä toiminut Jaloista jaloin -yrittäjä Karin Björnholm kertoo siirtävänsä toimintansa Haukiputaalle Revontielle. Uusissa tiloissa on toiminut aiemmin pitkään jalkahoitaja Anita Erkkilä, johon Karin otti yhteyttä kuullessaan Anitan eläkesuunnitelmista.

Karin on tehnyt tiloihin hieman remonttia ja ovet avautuvat vapun jälkeen 5.5. perjantaina.

– Anita oli iloinen saadessaan jatkajan asiakkailleen ja olen käynyt tekemässä jo työpäivän Anitan tiloissa. Oli kiva huomata kuinka tervetullut olin ja sain asiakkailta ihanaa palautetta. Asiakkaidenkin on helppo tulla tuttuun paikkaan, Björnholm kertoi.

JALOISTA JALOIN on toiminut vuodesta 2020 asti, kun Björnholm päätti perustaa oman yrityksen. Hän on toiminut melkein 30 vuotta yksityisellä sektorilla sairaanhoitajana ja ensi viikolla hän jättää ne työt taakseen.

– Aiempi kokemus antaa sen, että ymmärrän ihmisen kokonaisvaltaisena kokonaisuutena. Kokopäiväiseksi yrittäjäksi siirtyminen tuntuu Björnholmista hyvältä ja luonnolliselta.

Hän kertoo yrittäjyyden olleen mielessä jo pitkään. Pitkät päivät ja mielessä pyörivät yrityksen asiat eivät ole tuntuneet haastavilta, koska intohimo työhön ja kutina yrittäjyyteen ovat vahvasti läsnä.

– Kerranhan täällä vain eletään, joten päätin kouluttautua jalkahoitajaksi ja alkaa yrittäjäksi.

BJÖRNHOLM aloittaa työt jalkojen terveystarkastuksella, eli hän katsoo nivelten liikkuvuuden, hän palpoi sykkeet, tarkastaa ihon ja kynnet. Hoidossa otetaan myös huomioon syvä- ja pintatunto, mahdolliset kivut, kuormitukset ja tasapaino.

– Katson ihmistä kokonaisuutena niskasta jalkoihin, sillä niin moni asia vaikuttaa jalkojen terveyteen.

Pitkään sairaanhoitoalalla toimineena Björnholmille on tärkeää tehdä kirjaukset ylös, jotta hän tietää aina mitä on tehty ja mitä seuraavalla kerralla tulisi tehdä. Alalla pitkään toimineena myös välinehuolto ja puhtaus ovat hänellä tärkeä osa työtä.

– Minulle on tärkeää, että asiakas voi luottavaisin mielin tulla hoitoihin.

Yrittäjä tekee hoitojen lisäksi pohjallisia, silikonisia varvasvälisuojia ja hänen kauttaan saa myös Jobstin lääkinnälliset tukisukat. Tarkoituksena onkin kehittää liikkeen myymäläpuolta ja laajentaa tuotevalikoimaa -ja myyntiä.

– Teen jalkojen perushoitojen ja syylien poiston lisäksi muun muassa diabeettisten jalkojen erityishoitoja. Ero kosmetologiin on siinä, että minä keskityn jalkoihin jalkaterveyden näkökulmasta.

IITÄ yrittäjä ei jätä kokonaan, sillä hän aikoo tehdä edelleen kuukausittain kotikäyntejä Iissä muun muassa veteraanien luona. Vaikka yrittäjällä onkin nyt paljon mielessä, töistä hän irtautuu ulkoilemalla ja rakkaan puutarhanhoitoharrastuksen parissa. Perhe ja reilun kuukauden ikäinen lapsenlapsi ovat myös tärkeässä osassa Björnholmin elämää.

– Odotan innolla liikkeen avajaisia ja toivottavasti ihmiset löytävät luokseni.


Jaa sivu eteenpäin

Lisää yritystarinoita