Inspector Sec Oy neuvoo sisäilmaongelmissa

Vuodesta 2006 yrittäjänä toiminut Risto Salin toimii yrittäjyyden ohella osa-aikaisena tutkimusjohtajana Oulun yliopistossa, ja hän on sekä yrittäjänä että tutkijana perehtynyt sisäilmaja infektioriskien hallintaan.

Risto Salin kannustaa niin yrittäjiä kuin yksityisiäkin etsimään tarvitsemiaan palveluja ensisijaisesti kotiseudulta tai läheisiltä muilta pienemmiltä paikkakunnilta sen sijaan, että heti tähyillään kaupungin suuntaan.

Suurin osa Salinin yrityksen Inspector Sec Oy:n asiakaskunnasta koostuu julkisen sektorin toimijoista sekä suuryrityksistä, mutta viime vuoden lopulta lähtien yritys on tarjonnut palvelua myös yksityisasiakkaille kuten omakotitalojen omistajille.

– Sisäilman ongelmat ovat monille hankalia asioita, ja pelätään, että niiden korjaaminen on kallista. Toimialalla lähdetään helposti perusteellisiin korjaustoimiin, eli käytännössä saatetaan rakentaa koko kohde uusiksi, vaikka huomattavasti edullisemmallakin remontilla asia voitaisiin saada korjatuksi, Salin toteaa.

 

SALININ mukaan sisäilman epäpuhtauksien lähteenä ovat usein vanhat rakenteet ja materiaalit. Esimerkiksi vanhemmissa rakennuksissa ulkoa otettava ilma vedetään vaurioituneiden rakenteiden läpi, jolloin oireita aiheuttavat epäpuhtaudet kulkeutuvat rakenteista sisään. Ongelmien havainnointia puolestaan vaikeuttaa se, että jotkut ihmiset ovat toisia herkempiä saamaan terveydellisiä oireita sisäilman epäpuhtauksista.

– Monta ongelmaa voidaan saada aika pienilläkin toimilla korjattua, kun vain tiedetään, mitkä ovat olennaisimmat toimet. Yrityksellämme on laajaa tutkimuksellista näyttöä sisäilmaongelmien ratkaisuista, mistä kertoo myös tyytyväisten asiakkaiden antama palaute. Henkilöstön vankka asiantuntemus takaa myös yksityisille tarjottavien palveluiden luotettavuuden.

 

YKSITYISASIAKKAILLE Inspector Sec tarjoaa asiantuntijapalveluja sisäilmaongelmiin ja -haasteisiin. Asiantuntijan käynti maksaa asiakkaalle 250 euroa ja kestää maksimissaan kaksi tuntia. Sen aikana asiantuntija tekee mittauksia ja käy läpi taloteknisiä ratkaisuja sekä kertoo kiinteistön omistajalle, mitä hän itse vastaavassa tilanteessa tekisi.

– Vika saattaa löytyä niinkin pienistä asioista kuin esimerkiksi korvausilmaventtiilien puuttumisesta tai väärin säädetystä ilmalämpöpumpusta. Oleellista käynneillämme on myös se, ettei tarkoituksena ole myydä asiakkaalle kalliita järjestelmiä, vaan tavoitteena on neuvoa asiakasta, kuinka hänen kannattaisi toimia tai mitä hankkia. Asiantuntijalta on helppo kysyä neuvoja suoraan, ja asiantuntijalta myös kehtaa kysyä tyhmältäkin tuntuvia kysymyksiä, Salin hoksauttaa.

 

KORONA-AIKANA yrityksen palveluja ei vielä juuri voitu yksityistalouksille tarjota, mutta toisaalta epidemiaaika antoi mahdollisuuden räätälöidä vuosien varrella kehitetty osaaminen yksityisasiakkaillekin sopivaksi. Risto Salin toivoisi muutosta myös toimialan hallinnollisiin määräyksiin, joiden vuoksi monia kohteita korjataan väärin ja kalliisti.

Vaikka Salin asuu itsekin Haukiputaalla, hän myöntää, ettei yritystä lähialueella juurikaan tunneta, mihin tosin ei ole asiakaskunnan koostumuksesta johtuen kovasti vielä pyrittykään. Toimipisteet Inspector Sec Oy:llä on Kellon ohella Espoossa ja Tampereella. Henkilöstöä yrityksessä on kaikkiaan neljätoista, joista Kellossa kymmenen. Asiantuntijapalvelun lisäksi yritys valmistaa ilmanvaihtoon ja -puhdistukseen liittyviä laitteita sekä harjoittaa ilmanvaihtolaitteiden maahantuontia.


Jaa sivu eteenpäin

Lisää yritystarinoita