Yrityksen alku osui huonoon saumaan

Kellossa asuvan Petri Hiltusen yrittäjyys alkoi vuonna 2006 mutta jäi sittemmin noin viideksi vuodeksi tauolle, kun hänet houkuteltiin opetustehtäviin.

Petri Hiltunen koki osaavan työvoiman löytämisen yritykseensä vaikeaksi, joten hän päätyi järjestämään yrityksen tarpeisiin räätälöidyn rekrykoulutuksen itse yhteistyössä Koulutuskeskus Brahen kanssa. Kuva: Ritva Piri.

Petri Hiltunen palasi yrittämisen pariin kohtalokkaaseen aikaan, sillä hänen nykyinen yrityksensä HitsPe Oy aloitti toimintansa maaliskuun alkupäivinä vuonna 2020 eli juuri koronaepidemian saapuessa Suomeen.

– Ensimmäiset isot urakat Ouluun ja Porvooseen oli juuri sovittuna, mutta molemmat peruuntuivat koronan takia. Muutama kuukausi siinä meni ihmetellessä ennen kuin lisää töitä rupesi löytymään, Hiltunen muistaa.

Vasta yrityksen perustaneena hänellä ei ollut myöskään mahdollisuutta saada yrityksille suunnattua koronatukea, kun edellisvuodelta ei vielä liikevaihtoa ollut. Hiljalleen alkoi toiminta kuitenkin päästä vauhtiin, kun urakoita alkoi muun muassa Oulun yliopistosairaalan A- ja B-rakennusten työmailta löytyä.

Sittemmin tekemistä jo onkin riittänyt sekä lyhyiden muutaman päivän mittaisten työrupeamien että isojen, jopa vuoden verran kestäneiden urakoiden parissa.

 

HITSPE OY:N toimialana on pääasiassa teollisuuden suurten metalliputkistojen rakentaminen, joita yritys on toteuttanut Oulun ohella Kemiin rakennettavalla biotuotetehtaalla sekä Porvoossa. Myös jonkin verran kerros- ja rivitalojen LVI-projekteja on työlistalla ollut, mutta ylivoimaisesti suurin osa asiakkaista on teollisuudessa. Yksityisille Hiltunen on toteuttanut vain joitakin pieniä projekteja. Teollisuuden tarvitsemien urakoiden eduksi yrittäjä näkee niiden pitkäkestoisuuden.

Tällä haavaa yrityksen palveluksessa on kuusi työntekijää, joista kaksi Hiltusen omia poikia. Osaavan työvoiman löytämisen yrittäjä on kokenut haastavaksi, ja hänellä onkin parhaillaan menossa yhteistyössä Koulutuskeskus Brahen kanssa kolmen kuukauden rekrykoulutus, johon osallistuu yhdeksän hitsariksi tai asentajaksi kouluttautuvaa opiskelijaa. Pohjakoulutuksena heillä on esimerkiksi metalli- tai autoalan ammatillinen koulutus.

– Opiskelijoiden motivaatio on korkeampi, kun he tietävät, että kaikille koulutuksen hyväksytysti suorittaneille on työpaikka tiedossa, on Hiltunen todennut.

 

USEAMMANKIN uuden työntekijän yrittäjä olisi mielellään rekrytoinut, joten hänen suunnitelmissaan on myös toisen opetusjakson järjestäminen. Jatkossa Hiltunen tähtää yrityksensä laajentamiseen parikymmentä henkeä työllistäväksi.

Haukiputaan yrittäjäyhdistyksen jäseneksi Hiltunen liitti yrityksensä viime vuodenvaihteen tietämillä, ja yhdistyksen tapaamisiinkin hän on jo ehtinyt osallistua sekä kokea toiminnan mielenkiintoiseksi.


Jaa sivu eteenpäin

Lisää yritystarinoita