Yrityslahjoihin panostetaan yhä enemmän

Haukiputaan Taitto aloitti toimintansa tasan kaksi vuotta sitten, ja yrittäjä Arto Pohjolalla töitä on riittänyt. Joskus työt venyvät iltaan ja viikonloppuihin, etenkin kiireisinä aikoina joulun alla ja kesällä.

Arto Pohjolan yritys Haukiputaan Taitto tarjoaa liikelahjojen lisäksi niin autojen teippaukset, ikkunakalvojen asennukset kuin myös led-kotelovalomainokset.

Vuodesta 2008 alalla toiminut Pohjola on huomannut yritysten panostavan kestäviin yrityslahjoihin kertakäyttöisten lahjojen sijaan.

– Puukkoja ja juustohöylä ja -veitsisettejä sekä leikkuulautoja menee nyt viime vuoden tapaan paljon yritysten joululahjoiksi. Asiakkaiden tarpeet eivät ole juurikaan 15 vuodessa muuttuneet, mutta tuotevalikoima on kehittynyt.

Laajasta valikoimasta tuotteita löytyy niin yrityksien kuin urheiluseurojenkin tarpeisiin. Perinteisten lippalakkien ja pipojen lisäksi tuubihuivi on noussut suosittujen tuotteiden joukkoon. Omalla logolla painetut pyyhkeet ovat olleet mieluisia etenkin urheiluseuroille.

Laadukkaat tuotteet tulevat Euroopasta, kuten Saksasta ja Englannista.

– Olen toiminut alalla pitkään joten osaan arvioida nopeasti keneltä tuottajalta saan parhaat tuotteet asiakkaiden tarpeisiin.

Valomainoksia ei enää juurikaan tällä alueella saa mittatilaustyönä, sillä osa tilaa valomainokset ulkomailta. Niissä on kuitenkin vikana se, että niiden rikkouduttua, korjaaminen voi maksaa uuden hinnan verran. Me rakennetaan valomainokset kestävästä kappaletavarasta ja asennamme ne paikoilleen.

Asiakkaita Pohjolalla on koko Oulun alueella ja uusimpaan tällä hetkellä painossa olevaan 2FOR1 -kirjaan yrityksiä on lähtenyt mukaan Rukaa myöten. 2FOR1 -kirjan tapaista tuotetta ei ole yrittäjän mukaan tarjolla muualla ja sitä onkin jo toivottu tehtäväksi myös muille kunnille tai kaupungeille.

– Noin puolet kirjan yrityksistä on uusia ja aiemminkin mukana olleilta on tullut uusia tarjouksia. Kirjaa voi ostaa suoraan minulta tai sitä myyviltä urheiluseuroilta. Seuroille kirja on edullinen tapa tehdä varainhankintaa, sillä yli puolet summasta jää seuralle itselleen.

Yritys tarjoaa myös teippauspalveluita ja ikkunakalvojen, kuten auringon -tai murtosuojakalvojen asennusta. Autojen teippauspalvelun kustannus riippuu muun muassa siitä, teipataanko auto kauttaaltaan vai osittain. Pohjola teippaa autot hallissa Kellon Holstinmäellä, missä hän myös rakentaa led-kotelovalomainoksia yrityksille.

– Valomainoksia ei enää juurikaan tällä alueella saa mittatilaustyönä, sillä osa tilaa valomainokset ulkomailta. Niissä on kuitenkin vikana se, että niiden rikkouduttua, korjaaminen voi maksaa uuden hinnan verran. Me rakennetaan valomainokset kestävästä kappaletavarasta ja asennamme ne paikoilleen.

Yritysten auttaminen ja tarpeisiin vastaaminen yhdessä yhteistyön tekeminen muiden yritysten kanssa on Pohjolalle työn antia. Töistä ajatukset pois vie golf ja viime kesänä Pohjola kiersikin Virpiniemen kentillä viitisenkymmentä kierrosta ja osallistui myös Virpiniemi Golfin järjestämiin kilpailuihin yhdessä ystävien kanssa.

– Golfkentällä kaikki muut asiat unohtuvat ja voin keskittyä olennaiseen.


Jaa sivu eteenpäin

Lisää yritystarinoita