Laadukkaat alusvaatteet voi hankkia omalta kylältä

BraBra Lingerie eli alusvaatteiden erikoisliikkeen yrittäjälle Kirsi Saravuomalle on tärkeää tuotteidensa laadun lisäksi se, että jokainen pääsisi ostamaan itselleen sopivat alusvaatteet läheltä kotia.

Kirsi Saravuoma kertoo, että alusvaatteissa kausivaihtelut eivät ole yhtä nopeita, kuin muilla muotialoilla, mikä helpottaa hyvien ja laadukkaiden tuotteiden valitsemista valikoimaan.

Yrittäjä on kiertänyt kesästä saakka maakuntia Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa PopUp -periaatteella. Marraskuussa PopUpkauppa avautuu Haukiputaalle useamman kuukauden ajaksi.

– Kierrän jatkossakin maakuntia ja minulle on tärkeää tuoda henkilökohtainen palvelu ja laadukkaat tuotteet pientenkin paikkakuntien asukkaille. Haukiputaan PopUpissa tulee olemaan kiinteät aukioloajat, jonka lisäksi palvelen myös ajanvarauksella, Saravuoma kertoo.

BraBra kiertää kivijalasta toiseen. Eri paikkakunnilla vietettävä aika riippuu tarpeesta, sopivan liiketilan löytymisestä sekä asumiskustannuksista. Tärkeässä roolissa on myös parkkipaikan löytyminen liikkeen läheltä.

Kotiesittelyjä yrittäjä ei tee suuresta kysynnästä huolimatta, koska mallisto sekä kokovalikoima on laaja ja kaupan rakentaminen vie muutaman tunnin. Tulevassa PopUp -liikkeessä on mahdollistaa järjestää myös erilaisia tapahtumia, kuten naisteniltoja.

– On ehdottoman tärkeää, että sovitukseen voi tulla ilman pelkoa arvostelusta. On ollut tilanteita, joissa sivulauseesta lähtenyt keskustelu vartalon muutoksista on nostanut esille henkilökohtaisia ja kipeitäkin kokemuksia. Teen kaikkeni, jotta liikkeessäni jokainen kokee olevansa turvallisessa ympäristössä.

Tyytyväisyys omiin myyntiartikkeleihin ja henkilökohtainen palvelu ovat Saravuomalle tärkeitä elementtejä yrittäjyydessä. Myytävät merkit ovat kaikki eurooppalaisia ja yrittäjä seisoo tuotteidensa takana, koska tietää prosessin tuotteiden takana ja niiden laadun. Väärän kokoisia liivejä yrittäjä ei edes myy asiakkaille.

– Jos valikoimastani ei löydy asiakkaalle sopivaa mallia, voin sellaisen laittaa tilaukseen. Väärän kokoiset liivit asiakkaan kaapissa muistuttavat vain epäonnistuneesta sovituksesta.

Saravuoma muistuttaa, että pelkkää kokolappua katsomalla ei liivejä kannata ostaa. Vartalot ja tarpeet muuttuvat. Etenkin miehiä hän kannustaa ostamaan läheisilleen lahjakortin liikkeeseen, jotta naiset pääsevät itse kokeilemaan ja valitsemaan mieluisimmat alusvaatteet.

– Sovittamatta on melkein mahdotonta löytää oikean kokoisia liivejä. Naiset eivät yleensä hae niinkään alusvaatteilta hemmottelua, vaan kunnon tukea arkeen.

Uuden liiketilan ja talven suunnittelussa on yrittäjällä vielä omien sanojen mukaan paljon tehtävää, mutta hän osaa myös irrottautua työstä.

– Tietenkin yrittäjällä työt ovat aina taustalla mielen päällä, ja niin se minusta kuuluukin olla. Itse irrottaudun työmoodista katsomalla hömppäsarjoja ja liikkumalla aktiivisen Siiri-koiramme kanssa.


Jaa sivu eteenpäin

Lisää yritystarinoita