Yrittäjät yhteisellä aamupalalla

Yrittäjän päivää juhlittiin tänä syksynä Suomessa jo 21. kerran. Haukiputaan Yrittäjät ry juhli Yrittäjän päivää yhteisen aamupalan merkeissä hotelli Samanttassa. Kolmisenkymmentä haukiputaalaisyrittäjää istui yhteisen pöydän ääreen tutustumaan toisiinsa, vaihtamaan kuulumisia ja porisemaan yrittäjän arjesta.

Katja Aspegren ja Tiina Sotaniemi uskovat, että Haukiputaalla ymmärretään paikallisten palveluiden käyttämisen tärkeys.

Optikko Duon Katja Aspegren pitää yrittäjien yhteisiä vapaamuotoisia tapaamisia hyvänä vertaistukena, joka lisää yhteishenkeä ja tuo tsemppiä omaan arkeen.

– Mielestäni henki haukiputaalaisten yrittäjien kesken on kohentunut viimeisten vuosien aikana, kun näitä yhteisiä kokoontumisia on järjestetty. Täällä yrittäjät ovat aktiivisia, Aspegren sanoo.

Haukiputaan Yrittäjien puheenjohtaja Tiina Sotaniemi vahvistaa Katja Aspegrenin käsityksen siitä, että juuri vapaamuotoisuus ja vertaistuki ovat sitä, mitä yrittäjät kaipaavat.

– Olemme saaneet selkeää viestiä siitä, että näitä matalan kynnyksen tapaamisia kaivataan, Sotaniemi kertoo.

Haukiputaan Yrittäjillä on noin 220 jäsenyritystä, ja määrän lasku on saatu taittumaan. Erilaisten tapahtumien, koulutuksen ja esimerkiksi kuntoiluprojektin avulla Haukiputaan Yrittäjät ovat viime aikoina hakeneet kasvua järjestäytymisasteeseensa.

Mielestäni henki haukiputaalaisten yrittäjien kesken on kohentunut viimeisten vuosien aikana, kun näitä yhteisiä kokoontumisia on järjestetty. – Katja Aspegren

Yhteisillä tulilla

Kiimingin Yrittäjät ry ja Haukiputaan Yrittäjät ry etsivät yhteisvoimin keinoja yhdistystensä toiminnan elvyttämiseen ja uusien jäsenten saamiseksi mukaan toimintaan. Nämä kaksi yhdistystä ovat myös mahdollisesti lähestymässä Iin Yrittäjät ry:tä, jotta koko alueen toimintaa voitaisiin kehittää yhteistyössä yrittäjien itsensä haluamaan suuntaan.

Yhdistysten aktiiviset puheenjohtajat kiiminkiläinen Miika Sutinen ja haukiputaalainen Tiina Sotaniemi kertoivat, että alueen yrittäjistä vain yllättävän pieni osa on kiinnostunut Suomen Yrittäjien tarjoamasta edunvalvonnasta tai paikallistason toiminnasta vertaistukineen ja tapahtumineen.

Syyskuun puolivälissä Haukiputaan ja Kiimingin yrittäjäyhdistykset järjestivät Koitelissa yhteisen syyspäivän, jossa makkaranpaiston lomassa jutusteltiin muun muassa siitä, millaista yhteistyötä yhdistyksissä voitaisiin tehdä, jotta voimavarat tulisivat käytettyä järkevästi.

– Tarkoitus on, että yrittäjät eri yhdistyksistä tulisivat toisilleen tutuksi ja voisivat auttaa niin, etteivät kaikki kohtaisi samoja kompastuskiviä, kiiminkiläinen yrittäjä Rauno Salmela sanoo.

Hän kuvailee varsinkin yksinyrittäjän tai pienyrittäjän helposti ajautuvan ravihevosilmiön kouriin, jossa laput silmillä mennään eteenpäin, eikä huomata ympäröivää maailmaa.

– Yhteistyö ja tutuksi tuleminen ovat tärkeitä juttuja. Hymyssä suin asioiden tekeminen yhdessä palkitsee, Salmela sanoo.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia