Vuoden haukiputaalainen Sakari Manninen lähettää kiitokset ja terveiset

Jääkiekkoilija Sakari Manninen on valittu Vuoden haukiputaalaiseksi 2022. Haukiputaan Yrittäjät valitsee Vuoden haukiputaalaiseksi henkilön, joka on toiminut Haukiputaan yhteiseksi hyväksi ja on positiivisella asenteellaan esimerkkinä kaikille.

Jääkiekkoilija Sakari Manninen palaa tällä hetkellä ammattilaisena Pohjois-Amerikassa. Kevään MM-kisojen jälkeen leijonasankari ehti osallistua kotipuolessa hyväntekeväisyystapahtumiin, kuva elokuulta All Stars Charity Golf Oulu -tapahtumasta Virpiniemestä.

Sakari Manninen on saavutuksillaan nostanut Haukipudasta maailmankartalle ja hän on myös monen lapsen ja nuoren esikuva ja idoli. Eri yhteyksissä hän muistaa mainita aina kotipaikkansa Haukiputaan ja Kellon sekä kasvattajaseuransa Haukiputaan Ahmat. Tieto valinnasta Vuoden haukiputaalaiseksi tavoitti Mannisen Pohjois-Amerikassa Las Vegasissa Nevadan osavaltiossa.

– Kiitos valinnasta, tuntuu mahtavalta saada tällainen tunnustus. Tämä on suuri kunnia!

– Olen nuoruuteni viettänyt Haukiputaalla ja kokenut jääkiekon ja jalkapallon kautta hienoja hetkiä, mutta parasta ovat kuitenkin ne kaikki mahtavat ystävät, joita olen saanut. Olen saanut kiekko-oppini Ahmoissa ja Ahmat on erityinen seura minulle. Ahmapaitani on tallessa ja sille on aina kunniapaikka maajoukkuepaitojen vieressä!

Manninen teki kesällä vuoden sopimuksen NHL:n Vegas Golden Knightsin kanssa ja pelikausi on käynnissä seuran AHL-farmijoukkueessa Henderson Silver Knightsissä.

Manninen kertoo, että rapakon takana arki rullaa mainiosti Liisa-vaimon ja Kaapo-koiran kanssa. Pariskunta meni naimisiin kesäkuussa Haukiputaalla. Mitään hirveän yllättävää ei ole uudessa kotipaikassa tullut eteen.

– Kun tulimme syyskuun alussa tänne Las Vegasiin, niin lämpöä oli enimmillään 45 astetta. Se oli ehkä pienimuotoinen shokki, mutta niistä lämmöistä ollaan tultu nyt siedettävään 15–20 asteen pintaan. Kahden kuukauden aikana on satanut vettä vain pari kertaa.

– Asumme Liisan kanssa kanssa Summerlin-nimisessä kaupunginosassa. Se on noin 20 minuutin ajomatkan päässä Las Vegasin keskustasta. Monet pelaajat asuvat samalla alueella. Meidän asunto sijaitsee aidatulla erillistaloalueella, jossa jokaisella asukkaalla on käytössä yhteinen uimaallasalue, kuntosali ja grillausalue.

Manninen ratkaisi Suomelle ja Leijonille MM-kullan viime keväänä tekemällä ratkaisumaalin Kanadaa vastaan.

Jenkeissä jääkiekkokaukalo on kapeampi kuin Euroopassa ja sen vuoksi peliä pelataan enemmän ylöspäin, kertoo Manninen eroavaisuuksista suomalaiseen ja eurooppalaiseen jääkiekkoon verrattuna.

– Jos pienessä kaukalossa menetät kiekon omalla puolustusalueella, niin vastustaja on heti parhaalla maalintekopaikalla. Tämän takia kiekkoa pelataan enemmän ylös, että vältetään näitä virheitä ja pakotetaan vastustaja tekemään näitä virheitä.

AHL:n puolella bussimatkat vierasotteluihin ovat pisimmillään 4–6 tuntia. Pitemmät matkat lennetään, jolloin lentoaika on 1–3 tuntia. Seuraavan kerran Manniset pääsevät Haukiputaalle touko-kesäkuussa kauden jälkeen riippuen siitä, kuinka pitkälle pelit jatkuvat. Manniset haluavat lähettää terveisiä ja rauhallista joulun odotusta kaikille Haukiputaan Yrittäjien lehden ja Rantapohjan lukijoille Las Vegasista.

30-vuotiaan Sakari Mannisen ura alkoi Haukiputaan Ahmoissa Haukiputaan jäähallilla. Hän on vuoden 2019 ja 2022 jääkiekon maailmanmestari sekä 2022 olympiavoittaja. Manninen ratkaisi Suomelle ja Leijonille MM-kullan viime keväänä tekemällä ratkaisumaalin Kanadaa vastaan.

Hän on pelannut suomalaisissa ja ruotsalaisissa liigajoukkueissa sekä viimeksi Venäjällä KHL:n Salavat Julaev Ufassa kevääseen 2022, jolloin moni suomalaiskiekkoilija Manninen mukaan lukien jätti seurajoukkueensa Venäjän aloitettua hyökkäyksen Ukrainaan.

Vuoden haukiputaalainen julkistetaan tuttuun tapaan Haukipudas-päivien alla Haukipudas Yrittää -lehdessä ja palkitaan Haukipudas-päivien markkinoilla Jatulissa lauantaina 12.11. Koska Sakari Manninen ei itse pääse paikalle, mukaan on kutsuttu läheisiä.

Vuoden haukiputaalainen on valittu vuodesta 1993 lähtien. Palkintona on taustalevyyn kiinnitetyt “isot kengät” nimilaattoineen. Nyt palkinto uudistuu, sillä tauluun ei mahdu enää enempää laattoja.

Ennen valintaa yrittäjät kysyivät yleisöltä ehdotuksia Vuoden haukiputaalaiseksi. Nimiä tuli useampia, mutta Sakari Manninen nousi ehdottomasti selväksi ykköseksi.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia