Uutta näkökulmaa yhdistyksen hallitukseen

Haukiputaan Yrittäjien hallituksen uusi jäsen on perheyritys Putaan Pullan osakas Helmi Tyykiluoto.

Helmi Tyykiluoto Putaan Pulla
Helmi Tyykiluoto on Haukiputaan Yrittäjien hallituksen uusin jäsen.

Helmi Tyykiluoto kertoo lähteneensä mukaan toimintaan iloisin ja odottavaisin mielin. Tyykiluoto on myös Pohjois-Pohjanmaan Leipomot ry:n puheenjohtaja. Oman alan vaikuttamisessa hän on ollut veljiensä ja yhtiökumppaneiden Antin ja Jannen kanssa mukana pitkään.

– Kun paikka Haukiputaan Yrittäjien hallituksessa tuli paikka vapaaksi, Katja Luhtanen houkutteli minut mukaan. Miksipä ei oman kylän ja yrittäjien asioita haluaisi viedä eteenpäin. on ollut todella mukava tutustua toisiin yrittäjiin ja verkostoitua.

 

TYYKILUOTO kertoo kokevansa paikallisella tasolla vaikuttamisen tärkeänä ja mahdollisuutena saada viestiä myös ylemmille tahoille. Hallitukseen hän toivoo tuovansa uutta ja tuoretta näkökulmaa. Hallituksella on tällä hetkellä työsarkaa skeittiparkin, verkkosivujen uudistamisen ja brändäyksen kanssa.

– Toivon, että voisimme tuoda enemmän ihmisten tietoisuuteen sitä, kuinka hyvä paikka Haukipudas on olla ja elää, etenkin nuorille.

Haasteina Tyykiluoto pitää keskusta-alueen repaleisuutta ja hän toivoisi alueelle lisää selkeyttä. Hän pitää tärkeänä, että paikallinen yrittäjien yhteisö tukisi toisiaan ongelmien edessä. Hallituksen jäsenten välinen viestintä toimii ja yhteisiä tapahtumia järjestetään mahdollisuuksien mukaan.

– Meillä kaikilla on omat haasteemme ja vaikka toimimme eri aloilla, ratkaisu voi löytyä keskustelujen kautta. Itse vielä tutustun toimintaan, mutta sanoisin yhteisön olevan tiivis ja aktiivinen.

”Toivon, että voisimme tuoda enemmän ihmisten tietoisuuteen sitä, kuinka hyvä paikka Haukipudas on olla ja elää, etenkin nuorille.”

YRITTÄJÄ kertoo, että ajatus yrittäjyydestä vahvistui ajan myötä. Hän opiskeli ammattikorkeakoulussa tradenomiksi ja työskenteli opiskelujen ohessa perheyrityksessä konsulenttina.

– Isän kuoleman jälkeen oli hypättävä mukaan osakkaaksi, enkä ole katunut päivääkään.

Itseään helposti lähestyttäväksi ja ystävälliseksi esihenkilöksi luonnehtivalle yrittäjälle on tärkeää mahdollistaa pysyviä työpaikkoja.

– Meillä on vielä muutama henkilö töissä, jotka ovat olleet mukana melkein alusta saakka ja muutenkin työsuhteet ovat meillä pitkiä ja vaihtuvuus on vähäistä. Haluamme tukea työntekijöiden jaksamista myös kiireisinä aikoina tarjoamalla heille lounasta töissä. Koronan vuoksi peruutettuja yhteisiä pikkujouluja ja illanviettoja odotetaan kovasti.

 

PIENESTÄ TYTÖSTÄ saakka leipomossa seikkailut Tyykiluoto kertoo periksiantamattomuuden ja keskustelutaitojen olevan hänen vahvuuksiaan.

Yrittäjyydessä parasta on Tyykiluodon mukaan vapaus valita suunta, mitä kohti yritystä viedä.

– Yhteispelillä menemme eteenpäin. Vaikeistakin asioista täytyy voida keskustella.

Vapaa-aikansa hän viettää puolisonsa ja perheen koirien kanssa sekä ratsastuksen parissa. Töitä hän yrittää olla viemättä kotiin.

– Yritän tyhjentää pään työasioista kotimatkan aikana. Lomalla lähdemme yleensä ulkomaille ja mitä kauemmas menemme, sitä paremmin tunnen olevani lomalla.

Hallitukseen kuuluvat Helmi Tyykiluodon lisäksi Markku Ojala, Pasi Kropsu, Heikki Luhtanen, Katja Luhtanen, Johanna Rahkala, Janne Apukka ja Jonna Kurvinen sekä puheenjohtaja Seppo Pekkala.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia