Kukkaistutuksilla jälleen kaunistusta kyläkuvaan

Haukiputaan ja Kellon keskustoihin laitetaan jälleen kesän koittaessa kukkaistutuksia ilahduttamaan kulkijoita ja kaunistamaan kyläkuvaa viime kesän tapaan.

Idean äiti, “kukkaexpertti” ja Maija Putiikin yrittäjä Maija Kumpula kertoo, että ajatus lähti aikoinaan liikkeelle pohdinnoista miten Haukiputaan yleisilmettä saadaan paremmaksi kukkaistutuksin, samaan tapaan kuin Oulun keskustassa. Kolme kaupungin ylläpitämää kukkalaatikkoa Haukiputaan torin kulmilla ei ole tarpeeksi.

Viime kesän korvalla Maija Kumpula ryhtyi jälleen tiedustelemaan kaupungilta kukkaistutusten perään ja kaupungilta saatiinkin ylijäämäruukkuja, kunhan kukat hommataan itse, huolehditaan istuttamisesta ja hoidosta.

Yhteistyökumppaneiksi Kumpulalle ryhtyivät Haukiputaan yrittäjät, Haukiputaan suuralueen asukasyhdistys ja Kellon asukastupa. Kukkia saatiin lahjoituksena paikallisista yrityksistä, joissa hankkeeseen suhtauduttiin positiivisesti. Istutusten hoidosta huolehdittiin kesän ajan vapaaehtoisvoimin.

Kukista tuli viime kesänä paljon myönteistä palautetta. Kukkia laitettiin ruukkuihin Revontien ja Rannantien kulmaukseen, Revontien bussipysäkin tuntumaan ja Kelloon maannousun muistomerkin “Meren merkit” -juurelle.

Tulevalle kesälle tarvitaan jälleen yhteistyökumppaneita ja lahjoittajia, jotta kyläkuvaa saadaan kukoistamaan. Maija Kumpula kertoo tiedustelleensa kaupungilta, olisiko ruukkuja mahdollista saada vielä lisää. Niitä luvattiin kolme kappaletta.

– Nyt olisi mahdollista laittaa kukkaistutuksia myös sivukylille!

Maija Kumpula peräänkuuluttaakin, että kyläyhdistykset tai muut aktiivit, jotka olisivat innokkaita huolehtimaan kukista ja osallistumaan jollakin summalla kukkien hankintaankin, voisivat ilmoittautua. Ruukut voidaan sijoittaa kaupungin hallinnassa olevalle yleiselle alueelle.

Haukiputaan torialueen kunnostustyöt alkavat tänä kesänä. Torin valmistuttua sinne on luvassa kaupungin taholta istutuksia.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia