Brändäyksestä hyötyä kaikille haukiputaalaisille

Haukiputaan yrittäjien aloittama Haukiputaan brändäys-hanke etenee kovaa vauhtia. Haukipudas saa oman logon, sloganin ja uudet verkkosivut brändäyksen myötä.

Jonna Kurvinen ja Katja Luhtanen ovat ottaneet vetovastuun Haukiputaan brändin edistämisestä ja he toivovat paikallisia mukaan ideoimiseen. Kuva: Anu Kauppila

Jonna LKV:n yrittäjä Jonna Kurvinen ja Optikko Duon yrittäjä Katja Luhtanen kertovat, että suunnitelmat ovat edenneet ja avuksi projektiin on valittu tarjousten perusteella Digi- ja mainostoimisto Höyry Oy.

– Hallituksessa on päätetty budjetista ja seuraavaksi on tarkoitus koota paikallisista asukkaista koostuva työryhmä, jonka kanssa ideoida, Luhtanen sanoo.

MAINOSTOIMISTO on entuudestaan tuttu molemmille yrittäjille ja sama yritys on ollut vastuussa myös Lankku Steakhousen brändäyksestä. Työryhmän on tarkoitus kokoontua kevään aikana muutaman kerran järjestettävään workshop-tyyliseen työpajaan. Työryhmään voivat hakea kaikki haukiputaalaiset ikään tai ammattiin katsomatta. Myös yrittäjät voivat hakea mukaan kehittämään oman kylän brändiä eteenpäin.

– Tosiaan kuka vain voi hakea mukaan. Ainoa kriteeri on, että on työpajapäivinä pystyisi olemaan päiväsaikaan käytettävissä. Työpajat pyritään järjestämään toukokuun aikana. Kehitetyt ideat annetaan mainostoimiston Virpi Vainiolle, joka lähtee suunnittelemaan brändiä ideoiden pohjalta, Kurvinen kertoo.

”Tämä ei ole pelkästään Haukiputaan Yrittäjille ja heitä hyödyttävä hanke, vaan verkkosivut tulevat palvelemaan kaikkia.”

HAUKIPUDAS on ollut Oulun alueen kolmen haetuimman asuinalueen listalla jo useamman vuoden, selviää Etuovi.comin kysyntätiedoista. Viime vuonna alue oli tilastossa ensimmäisenä. Hankkeen on tarkoitus palvella kaikkia alueen asukkaita, yrittäjiä ja alueesta kiinnostuneita sekä näkyä paikallisten arjessa muutenkin.

– Tämä ei ole pelkästään Haukiputaan Yrittäjille ja heitä hyödyttävä hanke, vaan verkkosivut tulevat palvelemaan kaikkia. Tarkoitus on koota yhteen paikkaan kaikki alueen palvelut, tapahtumat, yritykset, aktiviteetit ja muut tärkeät asiat, Kurvinen sanoo.

– Haukiputaalle on muuttanut paljon asukkaita muualta, ja he ovat monesti yllättyneet kertoessani alueen monipuolisista palveluista. Tietoa palveluista on tällä hetkellä vaikea löytää, Luhtanen lisää.

Vaikka yhdistys on budjetoinut hankkeeseen 10 000 euroa, he toivovat muidenkin yhdistysten innostuvan mukaan yhteistyöhön edistämään alueen näkyvyyttä. Brändäyksessä aiotaan panostaa erityisesti markkinointiin ja mainostamiseen, eikä työ tule loppumaan siihen, kun logo on päätetty ja verkkosivut avattu.

– Sehän olisi parasta lopputulema, että voisimme palkata tähän oman työntekijän, joka ylläpitäisi kaikkea jatkossa. Mielellämme otamme vastaan rahoitusvinkkejä sekä yhteistyökumppaneita. Jos jollain on tietoa, mistä ja millaista rahoitusta hakea, niin neuvot kelpaavat kyllä, Kurvinen sanoo.

 

MOLEMMAT yrittäjät kertovat, että yhteistyö on toiminut hyvin ja kaikkien halukkuus panostaa yhteiseen asiaan on merkittävä. Haukiputaan Yrittäjiin kuuluu tällä hetkellä hieman yli 200 jäsentä, ja brändäys on herättänyt mielenkiintoa yhdistyksessä.

– Tavoitteena tuoda esiin alueen hyvät palvelut ja mahdollistaa niiden pysyminen täällä. Haluamme myös lisätä alueen houkuttelevuutta yrityksille sekä uusille asukkaille. Tällä hetkellä Oulun kaupunki ei juurikaan mainosta yritystontteja ja ne ovat muutenkin vaikeasti löydettävissä netistä, Kurvinen kertoo.

 

SORAÄÄNIÄ ei hanke ole saanut osakseen ja kannustusta on löytynyt niin yrittäjien yhteisöstä kuin kaupungin puoleltakin. Yrittäjänaiset kertovatkin, että tahtotila ja halu saada hanke onnistumaan ja valmistumaan jo tämän vuoden lopulla on kova.

– Ei kuitenkaan pilata tätä kiireellä, Katja Luhtanen sanoo.

– Viime vuonna Haukiputaalla vierailleen Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mielestä ajatus brändäyksestä on hyvä. Tällaista ei varmaan ole ennen tehty yrittäjien toimesta, Kurvinen sanoo.

Kummallekin yrittäjälle oli itsestään selvää perustaa toimipisteensä Haukiputaalle. Ensi vuonna 20-vuotista yrittäjän taivaltaan juhliva Luhtanen kertoo, että Haukiputaasta huokuu hyvä tunnelma ja täällä hän kokee olevansa lähellä ihmisiä.

– Haukipudas ei ole nukkumalähiö ja vetovoimaa on, kun hyödynnämme sen oikein, Luhtanen sanoo.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia